Κρίση και προϊόντα

Κι όμως σε καιρούς κρίσης υπάρχουν κάποια προϊόντα που όχι μόνο δεν υποφέρουν, αλλά παίρνουν και τα πάνω τους. Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά.

Αλκοόλ
Σε περιόδους κρίσης όλοι ψάχνουμε τρόπους να θολώσουμε το μυαλό μας, ώστε να σταματήσει να σκέφτεται τα προβλήματα. Και το αλκοόλ είναι μία λύση. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη, αλλά βοηθάει να ευθυμίσουμε βρε αδερφέ. Έτσι κι αλλιώς, όλοι την ίδια διέξοδο έχουμε και απόδειξη γι' αυτό είναι η ιστορία. Δεν είναι τυχαίο που η  Ποταπαγόρευση στις ΗΠΑ
συνέπεσε με το Κραχ της Wall Street και τον Μεσοπόλεμο.

Προφυλακτικά
Η κρίση έχει και τα καλά της. Οι άνθρωποι -και πολύ καλά κάνουν- το ρίχνουν στο σεξ. Όταν μένεις τις περισσότερες μέρες τις εβδομάδας μέσα στο σπίτι, πόσες ταινίες πια να δεις. Επιπλέον, η φύση μας έχει προικίσει με ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο ένστικτο αυτοσυντήρησης και διαιώνισης του είδους, το οποίο σε περιόδους γενικευμένου πανικού αυξάνει τις σεξουαλικές ορμές –είναι η προσπάθεια της φύσης να σώσει την ανθρωπότητα. Λεφτά για να μεγαλώσουμε παιδιά όμως δεν υπάρχουν, οπότε τα προφυλακτικά μας έρχονται πιο φθηνά και έτσι τουλάχιστον έχουμε μια ακόμα ευχαρίστηση για τα κρύα, χειμωνιάτια βράδια.

Άρλεκιν
Κι όμως οι εποχές κρίσης αυξάνουν το ρομαντισμό. Όπου διέξοδος από τα προβλήματα εκεί στρεφόμαστε. Κι επειδή ο ρομαντισμός σε κάνει να ζεις στο δικό σου παραμύθι, έτσι τα άρλεκιν έχουν περισσότερη ζήτηση. Κι αν δεν πιστεύετε εμάς που σας το λέμε, μπορούμε κάλλιστα να σας το αποδείξουμε με αριθμούς. Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις του εκδοτικού οίκου Harlequin Enterprises εκτινάχθηκαν 7% το 2009, όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, με το καθαρό κέρδος εκείνης μόνο της χρονιάς να αγγίζει τα τρία εκατομμύρια δολάρια.

Γλυκά και junk food
Εδώ δε θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβεις γιατί αυξάνονται οι πωλήσεις τους. Λεφτά για εστιατόρια δεν υπάρχουν τι πιο εύκολο λοιπόν από το να τιμήσεις τα αγαπημένα στέκια της εφηβείας σου. Επιπλέον, οι ζάχαρη και το αλάτι -που περιέχονται στα junk food- δρουν σαν φυσικό Prozak για τον εγκέφαλο. Άρα…

Κι αν σου κάτσει;
Ναι,όπως καλά καταλάβατε μιλάμε για τα τυχερά παιχνίδια τύπου ΛΟΤΤΟ, Τζόκερ κτλ. Αν δεν έχεις λεφτά φυσικό είναι να επενδύσεις στη θεά τύχη και να περιμένεις με τη σειρά σου μήπως και τυφλωθεί και σου κάτσει το ρημάδι και σώσεις το πρόβλημα σου. Από την άλλη όμως έτσι πως έχει γίνει το φορολογικό σύστημα πολύ αμφιβάλλω αν θα σου μείνει κανένα ψιλό να βάλεις στην άκρη -που κι εκεί μεταξύ μας δεν ξέρω κατά πόσο σίγουρα είναι.

www.thatslife.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα