Κοντά στην κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ

Το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ στο χάντμπολ ανδρών πραγματοποίησε ο Διομήδης Άργους, ο οποίος επικράτησε στον 1ο τελικό 26-23 Βάκερ Τουν.Ο πρωταθλητής Ελλάδος έχοντας την αμέριστη συμπαράστασης 1.500 και πλέον φιλάθλων που κατέφθασαν στο κλειστό του Λουτρακίου κατέβαλε την αντίσταση των Ελβετών και πήρε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, που θα διεξαχθεί 28 του μηνός στο Τουν.

Έτσι οι «Λύκοι» παραμένουν πιστοί στο όνειρο να φέρουν στην Ελλάδα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο χάντμπολ. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια μπορούσε να πάρει και ακόμα καλύτερο σκορ, όταν προηγήθηκε με 5 γκολ (25-20), τρία λεπτά πριν το φινάλε, αλλά η δίλεπτη αποβολή του Σαμαρά, άλλαξε την αριθμητική ισορροπία.  Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τα τρία γκολ διαφοράς ο Διομήδης έχει υπέρ του και το χαμηλό σκορ, οπότε ευνοείται στη ρεβάνς σε οποιαδήποτε ήττα με 3 γκολ διαφοράς, εφόσον πετύχει 24 γκολ και πάνω.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ 26-23
Τα δεκάλεπτα: 3-3, 6-5, 13-8 (ημχ.), 16-13, 21-17, 26-23
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 3, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 2, Μάλλιος 6, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 4, Σαμαράς 3, Κοντούλης, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 1, Τάσκοβιτς 5.
ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ (Μάρτιν Ρούμπιν): Μέρτζ, Λίντερ 2, Ντάχλερ 1, Ισαίλοβιτς 5, Φράνιτς 5, Μπούρι 2, Κασπάρ 6, Φριέντλι 1, Βον Ντεσβάντεν 1, Χες, Ράτχεμπ, Σιμάνσκι, Βέμπερ, Στούντερ, Γκέτσμαν.
Διαιτητές: Οπάβα- Βάλεκ (Τσεχία), Παρατηρητής: Μάρκο Τρέσπιντι
Δίλεπτα: 5-3, πέναλτι: 2/3-1/1.

Ο προπονητής του Διομίδη Άργους, Μίμης Δημητρούλιας, δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα: «Όταν κερδίζεις σε έναν διπλό τελικό το πρώτο από τα δύο παιχνίδια, είναι λογικό να σου ανοίγει η όρεξη και να πιστεύεις πως εσύ θα πάρεις το κύπελλο.  Δεν ονειροβατούμε βέβαια γιατί ξέρουμε πολύ καλό ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Θα τον "διαβάσουμε" όμως ακόμη καλύτερα για να εμφανιστούμε εκεί ακόμη πιο έτοιμοι. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι μια αναμέτρηση μυαλού και θα προετοιμαστούμε να είμαστε έτοιμοι γιατί το θέλουμε όσο τίποτε άλλο. Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε τα πάντα και θα «ματώσουμε» για να φέρουμε στην πατρίδας μας τον Ευρωπαϊκό τίτλο γιατί πάνω απ'  όλα και το έχω πει πολλές φορές, αισθανόμαστε πρεσβευτές της χώρας μας. Αναφορικά με το [παιχνίδι έπρεπε και πάλι να διαχειριστούμε την κούραση γιατί οι αντίπαλοι έπαιζαν με 14 παίκτες ενώ εμείς είχαμε λιγότερες ανάσες. Είμαι ικανοποιημένος όμως από την ενέργεια που βγάλαμε και το πάθος μας. Το ζήσαμε έντονα όπως και όλα στη φετινή χρονιά και ευχαριστούμε και πάλιι τον κόσμο για τη συμμετοχή του και τη συμπαράσταση που μας έδωσε. Αν το πάρουμε στην Ελβετία νομίζω ότι θα το αξίζουμε»

Δηλώσεις έκανε και ο τερματοφύλακας της ελληνκής ομάδας, Χριστόφορος Νούγκοβιτς: «Ψηλά και δυνατά κορμιά είχαν όλες οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε αλλά τελικά όλα είναι στο μυαλό και στο πόσο έξυπνα και ώριμα θα παίξεις, πάντα όμως με σεβασμό στον αντίπαλο. Το επιδιώκαμε

Keywords
Τυχαία Θέματα