Κοντά σε συμφωνία για το 1 δισ. ευρώ

Σημείασύγκλισης για την εκταμίευση του ενόςδισεκατομμυρίου παρατηρούνται στηδιαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τηνΤρόικα και όλες οι ενδείξεις δείχνουνότι θα έχουμε σήμερα στις Βρυξέλλεςσυμφωνία και πράσινο φως από το Eurogroupγια τα χρήματα. Αφορά τις αμυντικέςβιομηχανίες που είναι το μοναδικόπροαπαιτούμενο γι αυτή τη διαπραγμάτευσηκαι σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκεο αριθμός των εργαζομένων που θαπαραμείνουν στις επιχειρήσεις και είναικοντά στους 500. Υπάρχουν ωστόσο σοβαράπροβλήματα στα άλλα θέματα που θα κληθείνα συζητήσει

η κυβέρνηση από τονΙανουαρίου με τους δανειστές. Αγκάθιαπαρατηρούνται και στο θέμα τωνπλειστηριασμών αλλά και στο κρίσιμογια την κυβέρνηση πρόβλημα του ΦΠΑ στηνεστίαση.

ΗΚυβέρνηση επείγεται να κλείσει τηδιαπραγμάτευση καθώς η παράταση τωνεκκρεμοτήτων δημιουργεί κλίμα ρευστότηταςπου επιτείνεται από τις δημοσκοπήσεις.

Γιατις ανησυχίες πάντως που εκδηλώνονταικαι από τους δανειστές στο θέμα τηςπολιτικής αβεβαιότητας, ο ΑντώνηςΣαμαράς τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότιπαρά τις δυσκολίες η κυβερνητική συνοχήείναι δεδομένη και αποκλείει κάθεπερίπτωση πρόωρων εκλογών. Αυτό άλλωστευπογράμμισε και στο γεύμα του είχεεκτάκτως χθες με τον Κάρολο Παπούλιααλλά και σε άλλους συνομιλητές του.

Ηδιαφαινόμενη λύση για τις αμυντικέςβιομηχανίες, φαίνεται ότι ικανοποιείκαι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, αν καιπαραμένει πάντα το ερώτημα της εθελουσίαςή των απολύσεων.

Σημάδιαυποχωρήσεων από τους δανειστές,εμφανίζονται και στα θέματα τωνπλειστηριασμών αλλά η απόσταση μοιάζειακόμη μεγάλη και η κυβέρνηση επιμένειότι θα προχωρήσει μονομερώς στη ρύθμισηαυτή. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κατατεθείτην Παρασκευή μαζί με το φόρο ακινήτωνως τροπολογία - σε άλλη περίπτωση θαρυθμιστεί με υπουργική απόφαση.

ΣτηΒουλή θα γίνει σήμερα μια κλειστήσυνεδρίαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ γιανα συζητήσουν το θέμα των πλειστηριασμών.

ΣτονΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για τις δυο κρίσιμεςσυνεδριάσεις στη Βουλή, δηλαδή τηναυριανή συζήτηση για τα υποβρύχια καιτην συζήτηση για το φόρο ακινήτων τηνΠαρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα