Κοινή συνέντευξη Τύπου Παπανδρέου - Σουλτς

Εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει, είμαστε στη σωστή τροχιά και η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της πρέπει να συνεχίσει κοινές προσπάθειες για τη θωράκιση του ευρώ, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της ευρω-ομάδας των σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς .

Όλες οι προσπάθειες μας στοχεύουν στη συντομότερη δυνατή έξοδο της χώρας στις αγορές, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Η παρουσία μας εδώ, είναι ένδειξη αλληλεγγύης  στον Έλληνα πρωθυπουργό
και την κυβέρνηση, επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Σουλτς. Είμαι πεπεισμένος -σημείωσε- ότι η Ελλάδα θα κερδίσει τη μάχη. Και στη Γερμανία αρχίζει και συνειδητοποιεί η κυβέρνηση ότι μια σταθερή ευρωζώνη διασφαλίζεται από την εκπόνηση μιας συντονισμένης πολιτικής.  

«Οι οίκοι αξιολόγησης πέρασαν από τη φούσκα της ευφορίας στην κρίση του πανικού, δεν λογοδοτούν σε κανέναν και αυτό είναι ένα θέμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, κληθείς να σχολιάσει την κίνηση του οίκου Standard and Poor's.

Η συγκεκριμένη υποβάθμιση, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, έγινε κατά τους συντάκτες της έκθεσης όχι για όσα κάνει η Ελλάδα αλλά για τις ανεπαρκείς αποφάσεις -όπως τις χαρακτηρίζει ο διεθνής οίκος- της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχει αναγκαιότητα να ληφθούν οι αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα καθησυχάσουν τις αγορές κατέληξε ο πρωθυπουργός. 
Keywords
Τυχαία Θέματα