Κοινή γραμμή Ιράκ-Ιράν κατά των τζιχαντιστών

Ο νέος πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος επισκέπτεται τη Βαγδάτη, συζήτησαν την ανάγκη να αναληφθούν διεθνείς προσπάθειες για την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους, της οργάνωσης η οποία έχει καταλάβει εκτεταμένα εδάφη στη Συρία και το Ιράκ.

Σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Αμπάντι αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τους κινδύνους που το Ισλαμικό Κράτος δημιουργεί για την περιοχή.

Η κατάληψη εδαφών από το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση της Βαγδάτης, τους δυτικούς συμμάχους

της, αλλά και το Ιράν.

Η μαχητική σουνιτική οργάνωση θεωρεί τους σιίτες μουσουλμάνους άπιστους στους οποίος αξίζει να πεθάνουν και έχει αναγκάσει χιλιάδες μη μουσουλμάνους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ στοίχισαν το Σάββατο, τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους.

Πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν ως εκδίκηση για μια επίθεση σε σουνιτικό τέμενος, η οποία έχει οξύνει τη θρησκευτική σύγκρουση.

Το σιιτικό Ιράν είναι πιθανό να ασκήσει επιρροή στο σχηματισμό της νέας ιρακινής - κατα πλειοψηφία σιιτικής - κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα