Κοινή γραμμή Χατζηδάκη-Χαν για τουρισμό

Στην αναγκαιότητα να προχωρήσουν, το συντομότερο, τα προγράμματα εγγυήσεων και χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και να επιταχυνθεί από τις Περιφέρειες η υλοποίηση έργων στον τομέα του τουρισμού, που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στην προσέλκυση επενδύσεων, συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν με τον
υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Σημειώνεται ότι αύριο στις 5 μ.μ. ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) Dario Scannapieco.

Την αισιοδοξία του, ότι η Ελλάδα θα έχει θετικά αποτελέσματα ως προς τον στόχο απορρόφησης κονδυλίων ύψους 3,7 δισ. ευρώ που έχει τεθεί για τη φετινή χρονιά σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής προκειμένου, να ενισχυθεί η προσπάθεια για περιορισμό της ύφεσης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν ενώ ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μεταξύ άλλων με τον ορισμό συντονιστών σε έργα και προγράμματα που παρουσιάζουν καθυστερήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε επίσης τον Επίτροπο για τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με την απεμπλοκή των κονδυλίων του ΕΤΕΑΝ, που ανακοίνωσε στην Αθήνα.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης θα απευθύνει αύριο χαιρετισμό, στις 9.00 π.μ. σε ημερίδα για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Caravel (αίθουσα Μακεδονία).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα