Κλίντον για Παλαιστίνη και Ισραήλ

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, από την Κοπεγχάγη που επισκέπτεται επίσημα απηύθυνε, σήμερα, σθεναρή έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση και στην Παλαιστινιακή Αρχή, να αδράξουν την ευκαιρία που αντιπροσωπεύει το νέο πολιτικό "άνοιγμα" και η απόδοση περίπου 100 σορών Παλαιστίνιων και να προσέλθουν εκ νέου στην ειρηνευτική διαδικασία.

"Εκτιμούμε ότι διαγράφεται μια ευκαιρία για άμεσες διαπραγματεύσεις. Ευκαιρία που βελτιώθηκε μάλιστα σήμερα με την απόδοση σορών Παλαιστίνιων εκ

μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης εν είδει ενός 'σήματος' ότι αυξάνεται η εμπιστοσύνη. Πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων--απ όπου αποσύρθηκαν το 2010--επιλύοντας πλέον τα πολύ δύσκολα ζητήματα", προέτρεψε η κα Κλίντον.

Ως πολιτικό "άνοιγμα", η αξιωματούχος εξήγησε ότι εννοεί την ευρύτερη κυβέρνηση, που σχηματίστηκε στη σύντομη ιστορία του Ισραήλ, υπό την πρωθυπουργία του Νετανιάχου, δημιουργώντας "την καλύτερη τα τελευταία έτη ευκαιρία να καταλήξουν οι ενδιαφερόμενοι σε διαπραγματεύσιμη λύση".

Από τη Δανία μέσα στα προσεχή 9 εικοσιτετράωρα η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαδοχικώς θα περιοδεύσει σε: 'Οσλο, Στοκχόλμη, 'Ερεβάν, Τμπιλίσι, Μπακού και, τέλος, Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα