Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Ημέρα κινητοποιήσεων και η σημερινή για τους εργαζόμενους στους Δήμους, που βρίσκονται στο στόχαστρο του μέτρου της κινητικότητας. Έξω από το ξενοδοχείο Κάραβελ, όπου συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΕΔΕ, έχουν συγκεντρωθεί δημοτικοί υπάλληλοι, σχολικοί φύλακες και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσουν και μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ με λεωφορεία

από την πλ. Καραϊσκάκη. Οι υπηρεσίες των Δήμων έκλεισαν και πάλι από τις 11.30. Κλειστός θα είναι τη Δευτέρα και την Τρίτη 15-16 Ιουλίου ο δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου. Στην εισήγηση του, ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο αντισυνταγματικό και αυταρχικό, επισημαίνοντας ότι είναι προϊόν κυβερνητικής ανεπάρκειας.

Να κλείσουν όλοι οι Δήμοι, τη Δευτέρα και την Τρίτη και να παραιτηθούν και οι 325 δήμαρχοι, προτείνει η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ενδεικτική του κλίματος στους δήμους και στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ η δήλωση του Γενικού Γραμματέα της και δημάρχου Αμφιλοχίας, Απόστολου Κοιμήση, ο οποίος ανέφερε στον Αθήνα 9.84 και τη Φρόσω Ζαγορίτου πως Αυτοδιοίκηση χωρίς αρμοδιότητες δεν έχει νόημα, ενώ προανήγγειλε άμεση αντίδραση των δήμων σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Η ένταση στους κόλπους των δήμων μεταφέρεται και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συνεχίζεται η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου.

Ενώπιον της Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης κατηγόρησε την κυβέρνηση για καταστρατήγηση του συντάγματος και κατάργησης της αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για διάλυση και κατάρρευση των δήμων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, υποστηρίζοντας ότι με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας οι δήμοι θα χάσουν το 60% των εσόδων τους.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα