Χιλιάδες πολίτες στο Σύνταγμα

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν απόψε στο Σύνταγμα με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» και υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν, μεταξύ άλλων και οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι «το δημοψήφισμα,

έτσι όπως διεξάγεται είναι ντροπή» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ξέρει ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη». Κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, για να κρατηθεί η χώρα στον πυρήνα της ευρωζώνης, αλλά και για να παραμείνει η χώρα ενωμένη: «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του διχασμού και του εμφυλίου», είπε. Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών θεσμών και της χώρας να επιστρέψουν «έστω και αυτή την ύστατη στιγμή» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Στο χωριό μου, λένε ότι η βροχή φέρνει γούρι», είπε ο κ. Μπουτάρης, παίρνοντας το λόγο και ανέφερε: «Η αγωνία μας είναι διπλή», επαναλαμβάνοντας τον κίνδυνο του διχασμού και την έκκληση να βρεθεί μία λύση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την ελληνική κυβέρνηση. Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «αποπροσανατολιστικό» και επεσήμανε ότι δεν οδηγεί πουθενά, αν όχι στην καταστροφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα