Κλείνει το «Πεντελικό»

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατεβάζει οριστικά ρολά αυτή την ώρα το εμβληματικό και ιστορικό «Πεντελικό», στην Κηφισιά.Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί «κατέβηκαν» τα συστήματα κρατήσεων του ξενοδοχείου, ενώ ειδοποιήθηκαν οι πελάτες που διαμένουν να αναζητήσουν άλλο χώρο διαμονής.


Η ίδια ειδοποίηση έχει δοθεί και στους εργαζόμενους, ότι δηλαδή στις 12.00 σταματά η λειτουργία του ξενοδοxείου και θα πρέπει να αποχωρήσουν.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της οικογένειας Βάρδη, ιδιοκτητών του ξενοδοχείου, και των Αμερικανών επενδυτών δεν τελεσφόρησαν

με αποτέλεσμα το ξενοδοχείο μετά από 90 χρόνια λειτουργίας να βάζει λουκέτο.


Το πεντελικόν έγινε ευρέως γνωστό το 1990 καθώς ήταν η χρονιά που διεξήχθη η επεισοδιακή Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία πρώτος γραμματέας του κόμματος αναδείχθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.


Στο καφέ του ξενοδοχείου το 2009 ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε κρυφές συναντήσεις με στελέχη της Goldman Sachs ενώ το 2002 ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ Ψωμιάδης έφερε στο

Πεντελικόν τον Μπάγεβιτς και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας έκαναν πορεία έξω από το ξενοδοχείο.
Έχει υπάρξει και παραμένει σε μεγάλο βαθμό σταθερός τόπος μυστικών και φανερών συναντήσεων παραγόντων ΕΠΟ και ΕΠΑΕ. Άλλωστε εκεί αποφασίστηκε η σύσταση της Super Λίγκα επί προεδρίας Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ενώ η ομάδα της Λίβερπουλ διέμεινε κατά τον τελικό Champions League το 2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα