Κινητοποιήσεις στην Ευρώπη

Με σύνθημα «Λαοί της Ευρώπης Ξεσηκωθείτε» η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων πραγματοποιεί κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας στην Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Μάλτα. Στη χώρα μας, η κινητοποίηση έγινε με τη μορφή πανεργατικής τρίωρης στάσης εργασίας έως τις 3μμ, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλ. Κλαυθμώνος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Κανονικά κυκλοφορούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ. Κλειστός από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα. Ακινητοποιημένοι έως τις 3μμ, οι συρμοί σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Συγκεκριμένα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν εξαγγείλει δίωρες στάσεις εργασίας στο τέλος της πρωινής και στην αρχή της απογευματινής βάρδιας (12.00 - 14.00 και 14.00 - 16.00).

Στάση εργασίας, 12.00 - 15.00 πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου.

Στην ημέρα Πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων. 
Keywords
Τυχαία Θέματα