Κινητικότητα στο Μαξίμου

Τις προετοιμασίες για την επιστροφή της τρόικας το Σεπτέμβριο και τη νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αρχίζει από σήμερα η κυβέρνηση, την ώρα που το Βερολίνο δείχνει να κάνει στροφή από τη σκληρή λιτότητα, ανησυχώντας για τις αντοχές της ελληνικής κυβέρνησης. Οι εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα, ιδιαίτερα η κινητικότητα στο Δημόσιο, τα έσοδα και οι πλειστηριασμοί που προκαλούν αντιδράσεις και εντός της κυβέρνησης
θα τεθούν σε αυριανή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που συγκαλεί ο πρωθυπουργός με όλους τους υπουργούς και όσους γενικούς γραμματείς έχουν εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Εν τω μεταξύ, λίγες εβδομάδες πριν από τις γερμανικές εκλογές, η Καγκελάριος Μέρκελ δηλώνει: «πιστεύω ότι οι Γερμανοί καταλαβαίνουν ότι το ευρώ για μας, ως εξαγωγική χώρα, αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα...», κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές αποτυπώνει τον προβληματισμό του Βερολίνου για τις επιπτώσεις της κρίσης σε μέρος των γερμανικών εξαγωγών. Για την Ελλάδα διπλωματικοί κύκλοι στο Βερολίνο επιμένουν ότι η πραγματική ανησυχία του επιτελείου της Μέρκελ βρίσκεται στο κατά πόσο οι αντοχές της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας θα διασφαλίσουν ένα σταθερό συνομιλητή με την τρόικα το επόμενο εξάμηνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα