Κινηματογραφοφιλία στην Ταινιοθήκη

Το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Οκτώβριο από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, παρουσιάζεται απόψε στον χώρο της Ταινιοθήκης.

Η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Κομνηνού, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου πως «βασική

δράση θα αποτελέσει το αφιέρωμα στον Γερμανό καλλιτέχνη Χαρούν Φαρόκι, το οποίο θα τιμήσει και ο ίδιος με την παρουσία του. Θα περιλαμβάνει μια μεγάλη έκθεση στη Σχολή Καλών Τεχνών κι ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στην ταινιοθήκη. Ένα άλλο σημαντικό αφιέρωμα είναι αυτό στον Πέδρο Κόστα, τον επαναστάτη του Πορτογαλικού κινηματογράφου. Θα δείξουμε τις αναπαλαιωμένες κόπιες του Ροσελίνι σε συνεργασία με την ταινιοθήκη της Μπολόνια. Οι ταινίες "Ρώμη ανοχύρωτη πόλη", "Ινδία" και το "Ταξίδι στην Ιταλία" είναι πραγματικά οι αρχές του σύγχρονου κινηματογράφου. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει και δύο καινούργιες ενότητες. Η μια ονομάζεται film frond, με καινούργιες ταινίες του πειραματικού κινηματογράφου και η άλλη ονομάζεται "Αφηγηματικά και όχι". Πρόκειται για ταινίες γύρω από την κρίση, αλλά με μια αισιόδοξη ματιά. Επίσης, θα υπάρχει ενότητα για τον Ελληνικό κινηματογράφο».

Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές ταινιοθήκες, ένα μεγάλο αφιέρωμα στην κινηματογραφοφιλία, και με ειδικές καλεσμένες τη Λώρα Μάλβε και τη Νικόλ Μπρενέζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα