Κινηματογραφικά βραβεία MTV

Η βράβευση του αγαπημένου Τζόνι Ντεπ, η αντίδραση του Κρίστιαν Μπέιλ σε βίντεο του «Σκοτεινού Ιππότη» και τα βραβεία που απέσπασαν οι «Αγώνες Πείνας» («Hunger Games») αποτέλεσαν τις δυνατές στιγμές των φετινών κινηματογραφικών βραβείων του MTV, στο Λος Aντζελες.Βραδιά γεμάτη λάμψη ήταν η απονομή των «MTV Awards», με παρουσιαστή τον πρώην σύζυγο της Κέιτ Πέρι, Ράσελ Μπραντ, και πολλά από τα μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ να περνάνε από το κόκκινο χαλί των βραβείων.

Η ταινία «Αγώνες Πείνας» του Γκάρι Ρος,

η οποία προχωρά τον κινηματογράφο επιστημονικής φαντασίας κάποια βήματα μπροστά, απέσπασε τα τέσσερα από τα οκτώ βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια.

Το «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου- Μέρος B'» του Ντέιβιντ Γέιτς, το φινάλε του πιο επιτυχημένου φραντσάιζ της περασμένης δεκαετίας, κέρδισε βραβείο καλύτερου καστ και καλύτερου ήρωα, ενώ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι Κρίστεν Στούαρτ και Ρόμπερτ Πάτινσον απέσπασαν το βραβείο καλύτερου φιλιού.

Ο ιρλανδικής, γερμανικής και ινδιάνικης (Τσερόκι) καταγωγής ηθοποιός Τζόνι Ντεπ έβαλε ένα ακόμα τρόπαιο στην πλούσια συλλογή του, αφού απέσπασε το βραβείο συνολικής προσφοράς. Οι Στίβεν Τάιλερ και ο Τζο Πέρι, του συγκροτήματος Aerosmith, παρέδωσαν το βραβείο στον 48χρονο ηθοποιό, ο οποίος αστειευόμενος δήλωσε: «είναι σαν να παίρνω βραβείο "φύγε επιτέλους από τη βιομηχανία"». Μετά την παραλαβή του βραβείου του, ο Ντεπ συνόδευσε με την κιθάρα του το συγκρότημα των Black Keys στα τραγούδια «Gold on the Ceiling» και «Lonely Boy».

Ο 38χρονος Άγγλος ηθοποιός Κρίστιαν Μπέιλ, ο κινηματογραφικός Μπάτμαν, ήταν πρωταγωνιστής στην πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς, αφού δάκρυσε βλέποντας ένα μοντάζ με σκηνές από τις ταινίες με ήρωα τον «Σκοτεινό Ιππότη», οι οποίες έδειχναν και τον αδικοχαμένο Αυστραλό ηθοποιό, Χιθ Λέτζερ. Βραβείο ταινίας της χρονιάς απέσπασε το «Χαραυγή-Μέρος 1», αλλά ο Τζος Χάτσερσον και η Τζένιφερ Λόρενς των «Αγώνων Πείνας» κέρδισαν τα βραβεία ερμηνείας. «Ήθελα να κερδίσω χρυσό ποπκόρν από τότε που ήμουν 4 ετών», δήλωσε ο Χάτσερσον.

Τα βραβεία

Ταινία της Χρονιάς: «Χαραυγή - Μέρος 1»

Βραβείο MTV Generation: Τζόνι Ντεπ

Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία: Τζος Χάτσερσον, «Αγώνες Πείνας»

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία: Τζένιφερ Λόρενς, «Αγώνες Πείνας»

Καλύτερο Ντεμπούτο: Σεϊλίν Γούντλεϊ, «Οι Απόγονοι» Καλύτερη Ερμηνεία σε κωμωδία: Μελίσα ΜακΚάρθι, «Φιλενάδες» Καλύτερο Καστ: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Εμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκράιντ, Τομ Φέλτον, «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος Β'».

Καλύτερος ήρωας: «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος Β'» Καλύτερη Μουσική: «21 Jump Street» Καλύτερο Φιλί: Ρόμπερτ Πάτινσον και Κρίστεν Στιουαρτ (Χαραυγή - Μέρος 1) Καλύτερη Μονομαχία: Τζένιφερ Λόρενς και Τζος Χάτσερσον εναντίον Αλεξάντερ Λούντβιχ (Αγώνες Πείνας) Kαλύτερη «Σακούλα Σκουπιδιών» (για τον χειρότερο χαρακτήρα): Τζένιφερ Aνιστον (Αφεντικά για Σκότωμα) Καλύτερη Μεταμόρφωση: Ελίζαμπεθ Μπανκς (Αγώνες Πείνας) Καλύτερη «Γροθιά στο Στομάχι» Ερμην

Keywords
Τυχαία Θέματα