Κίνημα πολιτών για φθηνά προϊόντα

Κίνημα πολιτών και Δήμων για φθηνά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες δημιουργείται σε πολλές περιοχές της χώρας. Την σκυτάλη μετά την Πιερία παίρνει ο Δήμος Παλλήνης και ακολουθούν σύμφωνα με δημοσιεύματα ανάλογες κινήσεις από την Κρήτη και με άλλα προϊόντα. Πρωτοβουλία για να φτάνει η πατάτα στους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες, ανέλαβε και ο Δήμος Παλλήνης, ο οποίος άρχισε ήδη να συλλέγει παραγγελίες κατοίκων. Ακολούθως, θα ορίσει μία συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία οι πατατοπαραγωγοί από το Νευροκόπι θα έρθουν να πουλήσουν
το προϊόν τους έναντι 28 λεπτών. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλουν την παρέμβαση και λήψη μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για τους δημότες μας. Σήμερα ξεκινάμε την παρέμβαση στο καταναλωτικό κίνημα. Σε συνεργασία με τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου θα διατεθούν πατάτες στον Δήμο μας στην πολύ χαμηλή τιμή των 28λ. ανά κιλό».

Παράλληλα, καλούνται οι δημότες, που επιθυμούν να προμηθευτούν πατάτες να συμπληρώσουν τα έντυπα παραγγελίας που διατίθενται ηλεκτρονικά στο www.palini.gr ή σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο Παλλήνης, (Ιθάκης 12, Γέρακας ), Γραφείο Αντιδημάρχων, τηλ.210-6604638, μέχρι 8 Μαρτίου 2012.

Μετά την συγκέντρωση των εντύπων παραγγελίας, εντός 10 ημερών και σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα θα γίνει η διάθεση από τους ίδιους τους πατατοπαραγωγούς, αυστηρά, σύμφωνα με τα δελτία παραγγελίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, το «κίνημα της πατάτας» που ξεκίνησε από την Πιερία, επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οπως έγινε γνωστό, το Σάββατο η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης της Πιερίας θα διαθέσει ακόμη 75 τόνους πατάτας από το Νευροκόπι σε 1.100 πολίτες.

Ανάλογες κινήσεις προετοιμάζονται στην Βέροια, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη.

Το επόμενο προϊόν που θα διακινηθεί απευθείας από τους παραγωγούς είναι το λάδι της Κρήτης, ενώ στη συνέχεια σειρά θα έχουν όσπρια και ρύζι από παραγωγούς της Μακεδονίας, καθώς και αλεύρι στη Θεσσαλία.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι παραγωγοί της Κρήτης χαρακτηρίζουν επανάσταση αυτό που πέτυχαν οι συνάδελφοί τους στο Νευροκόπι και ετοιμάζονται να διαθέσουν λάδι -τους έχει ήδη ζητηθεί από την Πιερία- σταφίδα, κηπευτικά και άλλα προϊόντα του νησιού. 
Keywords
Τυχαία Θέματα