Κροατία: «Κίνημα αντίστασης» οι εκρήξεις

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube εμφανίζεται ένας άνδρας που συστήνεται ως «διοικητής Σαμίλ», υποστηρίζει ότι πίσω από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Ζάγκρεμπ βρίσκεται «κίνημα αντίστασης» και καλεί σε νέες επιθέσεις στην κροατική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Ζάγκρεμπ «Βέτσερνι Λιστ», το βίντεο με τίτλο «Οι κομμουνιστές στην Κροατία αναγνώρισαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ζάγκρεμπ», αναρτήθηκε από την οργάνωση «Κροατόρουμ».

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση για

να εξακριβώσει την αυθεντικότητα του βίντεο και τους ισχυρισμούς ότι πίσω από τις εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Κροατίας, για τις οποίες συνελήφθη ως ύποπτος ένας 53χρονος, είναι το «κίνημα αντίστασης».

Ο «διοικητής Σαμίλ» στο μήνυμά του απευθύνεται στους «σύντροφους και στις συντρόφισσες επαναστάτες» και τονίζει ότι «κατά τις επιθέσεις εναντίον εχθρικών στόχων πρέπει να αποφευχθούν θύματα».

«Κάθε πολίτης θύμα θα ήταν αντιπαραγωγική εξέλιξη. Θα την εκμεταλλευθεί η κυβερνώσα τάξη, οι οπαδοί της Δύσης, των Βρυξελλών και της συμμαχίας του ΝΑΤΟ για να βλάψουν τους αγώνες του κινήματος και για να παρουσιάσουν τα μέλη του ως παράφρονες δολοφόνους. Είναι απαραίτητο να γίνουν επιθέσεις σε στρατόπεδα και αστυνομικούς σταθμούς» σημειώνει στο μήνυμά του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Βέτσερνι Λιστ», ο «διοικητής Σαμίλ» μιλά τη διάλεκτο της Δαλματίας στο παρασκήνιο ακούγεται πρόγραμμα στην αραβική γλώσσα και υπάρχει πιθανότητα να πρόκειται για αστείο ή για προβοκάτσια.

Ο «διοικητής Σαμίλ» κάνει λόγο για «διαβολική κυβερνώσα τάξη που κυβερνά» και καλεί σε δράση μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκε έκρηξη στο σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή Ποντσούσεντ στο δυτικό τμήμα του Ζάγκρεμπ. Από τις εκρήξεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνον υλικές ζημιές στη σιδηροδρομική γραμμή, σε μία εμπορική αμαξοστοιχία σε ορισμένα οχήματα. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή μετά τα μεσάνυχτα στον σταθμό λεωφορείων στην Αλέγια Μπολόνια και είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου.

Η αστυνομία στην αρχή απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι πρόκειται για τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά τα ΜΜΕ με τα κείμενά τους και ορισμένοι αναλυτές έχουν δημιουργήσει ψύχωση στους κατοίκους του Ζάγκρεμπ, κυρίως εκείνους που ζουν στις περιοχές, όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα