«Καμπανάκι» για Κύπρο

ΟΕπίτροπος Όλι Ρεν, προειδοποίησε γιατον κίνδυνο να αναγκαστεί η Κύπρος ναεγκαταλείψει την Ευρωζώνη, εάν οδηγηθείσε άτακτη χρεοκοπία. Ο Ρεν άσκησεπαράλληλα κριτική στην γερμανικήκυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, εξακολουθείνα αμφισβητεί την συστημική σημασίατης χώρας.

«Ακόμη και όταν προέρχεσαι από έναμεγάλο κράτος-μέλος της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης, θα πρέπει να έχεις συναίσθησηότι κάθε μέλος του ευρώ έχει συστημικήσημασία», επισήμανε

ο κ. Ρεν σε συνέντευξήτου στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel»,προσθέτοντας: «Εάν η Κύπρος καθίστατοάτακτα αφερέγγυα, τότε η συνέπεια θαήταν, με μεγάλη πιθανότητα, η έξοδος απότην Ευρωζώνη».

Ο ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ακόμηότι η υπόσχεση των χωρών της Ευρωζώνηςνα διατηρήσουν την ενότητα της νομισματικήςένωσης είχε καθησυχαστική επίδρασηστις αγορές και γι' αυτό, όπως ανέφερε,«δεν θα έπρεπε να διακινδυνεύσουμε αυτήτην επιτυχία».

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσματων ιταλικών εκλογών, ο κ. Ρεν απέρριψετους ισχυρισμούς ότι το μήνυμα πουδόθηκε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπεινα εγκαταλειφθεί η αυστηρή πολιτικήλιτότητας.

«Ενώπιον ενός μέσου όρου χρέους στο90% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν βλέπωπεριθώριο να εγκαταλείψουμε τον δρόμοτης δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Δενλύνουμε τα προβλήματα ανάπτυξηςπροσθέτοντας νέα χρέη στα ήδη υπάρχοντα»,υποστήριξε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα