Κίνα: Ματαιώθηκε η προβολή του «Django»

Το ντεμπούτο στην Κίνα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο «Django: Ο Τιμωρός» (Django Unchained) ματαιώθηκε ξαφνικά σήμερα για «τεχνικούς λόγους», έγινε γνωστό από κινηματογραφικές αίθουσες.

Η Κίνα είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αγορά για το Χόλιγουντ και η πρεμιέρα της ταινίας στη χώρα αυτή αναμενόταν με ανυπομονησία επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είχε
μικρές μόνο περικοπές από τους κυβερνητικούς λογοκριτές, παρά το γεγονός ότι ο Ταραντίνο φημίζεται για τις σκηνές ωμής βίας στις ταινίες του.

Μερικοί μπλόγκερ έγραψαν πως η ταινία είχε αρχίσει ήδη να προβάλλεται όταν ξαφνικά η προβολή σταμάτησε και οι θεατές κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις κινηματογραφικές αίθουσες. «Αφού την παρακολουθήσαμε για περίπου ένα λεπτό, σταμάτησε!», έγραψε ο μπλόγκερ Σούε Γι Ντάο. «Μετά εμφανίσθηκαν μέλη του προσωπικού του κινηματογράφου και είπαν πως η SARFT (η Κρατική Διοίκηση Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, η οποία είναι αρμόδια για τη λογοκρισία των ταινιών) τηλεφώνησε και είπε ότι η προβολή πρέπει να καθυστερήσει!! Μπορεί κανείς να μου πει τι συμβαίνει!!».

«Πήραμε την ειδοποίηση από το επιτελείο μας γύρω στις 10:00 σήμερα το πρωί , αλλά ήταν πολύ αργά για να ματαιώσουμε δύο προβολές», δήλωσε εξάλλου ο υπεύθυνος σ' έναν από τους κινηματογράφους της Σαγκάης.

«Μας είπαν μόνο πως ο λόγος είναι κάποια τεχνολογικά προβλήματα και μας είπαν να ματαιώσουμε την προβολή. Δεν μας είπαν πότε θα μπορέσουμε να προβάλουμε και πάλι την ταινία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας δήλωσαν πως η ματαίωση της προβολής μπορεί να οφείλεται σε μερικές γυμνές σκηνές που μπορεί να μην «κόπηκαν» από τη ταινία.

Η κινεζική κυβέρνηση λογοκρίνει όλες τις ταινίες πριν από την προβολή τους. Σκηνές που περιέχουν γυμνό, πολιτικά ευαίσθητα θέματα, καθώς και ακραία βία πρέπει να "κόβονται" πριν η ταινία πάρει το «πράσινο φως» από τις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα