Κίνα: «Καμπανάκι» μετά την έκρηξη

Οι αρχές συνέστησαν σήμερα στους κατοίκους της περιοχής που βρίσκεται κοντά στην αποθήκη στην οποία σημειώθηκαν οι δύο τεράστιες εκρήξεις στο λιμάνι της Τιαντζίν, στην βορειοανατολική Κίνα, να απομακρυνθούν από το σχολείο στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο, καθώς η αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου μπορεί να προκαλέσει μια μεταφορά τοξικών ουσιών.

Οι αρχές συνέστησαν επίσης την χρήση μακριών παντελονιών και μασκών.

Η σύσταση αυτή έγινε μέσω του επίσημου ιστολογίου της πτέρυγας της Επιτροπής Εθνικής Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού της Κίνας στην Τιαντζίν.

Πριν από

μερικές ημέρες, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο άνεμος έπνεε προς την κατεύθυνση της θάλασσας, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους από οποιαδήποτε τοξικά αέρια για τους κατοίκους.

Η κινεζική αστυνομία επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την παρουσία κυανιούχου νατρίου στην περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις, σε μια βιομηχανική ζώνη, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Από τις δύο αυτές τεράστιες εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη έχασαν την ζωή τους 85 άνθρωποι, ενώ, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην συνέχεια ακούγονταν νέες, μικρές εκρήξεις και εκδηλωνόντουσαν μικρές πυρκαγιές.

Νωρίτερα εξάλλου το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα είχε μεταδώσει ότι απομακρύνονται σήμερα οι κάτοικοι της ζώνης γύρω από την περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι εκρήξεις λόγω των φόβων για μια μεταφορά τοξικών χημικών ουσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα