Κέρι: Θετικά δείγματα για χρήση αερίου Σαρίν

Δείγματα που αποδεικνύουν τη χρήση αερίου σαρίν στην επίθεση της 21ης Αυγούστου, την οποία η Ουάσινγκτον αποδίδει στο καθεστώς του 'Ασαντ, διαβεβαίωσε ότι έχουν στην κατοχή τους οι ΗΠΑ δια στόματος του Αμερικανού ΥΠΕΞ.Ο Τζον Κέρι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο «θα πράξει το σωστό» σε σχέση με το αίτημα του Μπαράκ Ομπάμα για την έγκριση περιορισμένης κλίμακας επιθέσεις κατά της Συρίας. Την ίδια ώρα, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ- Άσαντ διαβεβαίωσε πως «η Συρία είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε εξωτερική

απειλή», στη διάρκεια συνάντησής του με Ιρανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Νωρίτερα ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκτάντ , χαρακτήρισε, τον Μπαρακ Ομπαμα «διστακτικό και σε σύγχυση».

Στον αντίποδα, η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να «κάνουν τη σωστή επιλογή» και να επιτρέψουν μια επίθεση κατά της Συρίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ.

Την ίδια ώρα, την άμεση ενημέρωση της Βουλής για τις εξελίξεις στη συριακή κρίση και τη θέση της Ελλάδας, ζητεί, με σημερινή της ανακοίνωση, η Δημοκρατική Αριστερά.

«Αυτή τη φορά η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα άλλα σαν τραγωδία», υπογραμμίζει ο Μανώλης Γλέζος με αφορμή τις εξελίξεις σε στη Συρία. Επίσης τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάψει να παίζει με τη φωτιά. Η Ελλάδα πρέπει να αντιτάξει ένα καθαρό και δυνατό όχι στους σχεδιασμούς των δυτικών γερακιών και του «νομπελίστα ειρηνοποιού» Ομπάμα, επεσήμανε σε γραπτή δήλωση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα