Καθυστερεί η υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Στη μέγγενη των καθυστερήσεων η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Δεμένα είναι τα χέρια των εφετών-ειδικών ανακριτριών, καθώς αν και έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά η μεγάλη δικαστική έρευνα, εν τούτοις η δικογραφία παραμένει ακόμα ανοιχτή.

Και αυτό γιατί πολλοί εκ των κατηγορουμένων, αξιοποιώντας τη δικονομική δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος, διεκδικούν με αιτήσεις τους την αποφυλάκισή τους ή την αντικατάσταση περιοριστικών όρων.
Το γεγονός αυτό όμως, έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερεί

να πέσει η αυλαία της ανακριτικής διαδικασίας, καθώς οι δικαστικές λειτουργοί Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου πρέπει -σύμφωνα με τον νόμο- πρώτα να απαντήσουν με διατάξεις τους επί όλων αυτών των αιτημάτων και μετά να καλέσουν τους υπερασπιστές των κατηγορουμένων να υπογράψουν το τέλος της ανάκρισης.

Ωστόσο, ακόμα και σε εκείνο το στάδιο, τίποτα δεν εμποδίζει τους κατηγορούμενους να ασκήσουν εκ νέου το ίδιο αίτημα προκαλώντας νέο ντόμινο καθυστερήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποινικός απολογισμός της ανάκρισης είναι 30 κατηγορούμενοι στη φυλακή, με τα πρώτα 12μηνα να συμπληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, ενώ άλλοι 50 παραμένουν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρου

Keywords
Τυχαία Θέματα