Καταβλήθηκε η δόση προς το ΔΝΤ

Καταβλήθηκε η δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ανέφεραν σήμερα υψηλά ιστάμενες πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Εν τω μεταξύ έκθεση της βρετανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Jubilee Debt Campaign δείχνει ότι το Ταμείο κέρδισε 2,5 δις ευρώ από το αυξημένο επιτόκιο στα δάνεια που έδωσε στη χώρα μας από το 2010 έως το 2014.

Το πραγματικό επιτόκιο που πληρώνει η Ελλάδα

για τα δάνεια από το ΔΝΤ ανέρχεται σε 3,6% και είναι πολύ υψηλότερο από το 0,9% που χρειάζεται το ΔΝΤ για να καλύψει όλο του το κόστος.

Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων, χωρίς το ελληνικό ζήτημα στην ατζέντα συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group κι ενώ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση εκπρόσωποι των θεσμών βλέπουν βήματα προόδου τονίζοντας ωστόσο ότι ακόμη μένουν πολλά για να συμφωνηθούν. Ζητούν μέτρα σε ασφαλιστικό, εργασιακά και ΦΠΑ, δίνοντας προθεσμία μιας εβδομάδας, ενώ τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

«Η Ελλάδα παίζει αυτή τη στιγμή με τη φωτιά», δηλώνει σε γερμανική εφημερίδα ο σύμβουλος της Αγκελα Μέρκελ, Κριστόφ Σμιτ και προειδοποιεί για ανθρωπιστική καταστροφή, αν η Αθήνα αποχωρήσει από την ευρωζώνη.
Η JPMorgan πρέπει να είναι έτοιμη για μια αποχώρηση της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση, δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας, Τζέιμι Ντάιμον, αποκαλύπτοντας πως η τράπεζα διενεργεί ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για Grexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα