Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη

Χωρίς να ολοκληρωθεί η κατάθεση του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φ. Γεωργακόπουλου έκλεισε η σημερινή ημέρα της δίκης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς οι δικαστές διέκοψαν την ακροαματική διαδικασία για αύριο το μεσημέρι.

Νωρίτερα, το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου να κλητευθεί για να καταθέσει ως μάρτυρας στην δίκη Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Χρησιμοποιώντας το user name «Σοφία», άνοιξε «μηχανικά» όπως είπε δύο φορές το usb με τη λίστα Λαγκάρντ, για να διακριβώσει αν πρόκειται για το στικάκι που της είχε παραδώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον Αύγουστο του 2011, η γραμματέας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Μπέλμπα, όπως κατέθεσε πριν από λίγο στο Ειδικό Δικαστήριο.

Όπως υποστήριξε η κ. Μπέλμπα τον Αύγουστο του 2011 ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ήταν τότε Υπουργός Οικονομικών της έδωσε το στικάκι που έχει λάβει από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη και εκείνη το αποθήκευσε σε κουτί σε φοριαμό του Υπουργείου, το οποίο παίρνει μαζί της και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Την 1η Οκτωβρίου του 2012 ο κ. Βενιζέλος, που όπως είπε η γραμματέας του δεν χειρίζεται υπολογιστή παρά μόνο ipad και τάμπλετ της ζήτησε το στικάκι για να το παραδώσει στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Σήμερα κατέθεσε και ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης ως μάρτυρας υπέρασπισης.

«Είναι αδύνατον για κάποιον που είχε πάρει απόφαση να ανοίγονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί να κατηγορείται ότι συγκάλυψε ανθρώπους που φοροδιαφεύγουν» τόνισε ο κ. Τσούκαλης.

Όπως είπε ο Λουκάς Τσούκαλης, ο Γιώργος Παπακωνστατίνου είναι ένας άνθρωπος με ήθος και ακεραιότητα και παράλληλα πολύ ευφυής και το τελευταίο που θα έκανε -όπως ανέφερε -θα ήταν να πάρει ένα σι ντι και να αφαιρέσει τρια ονόματα που μοιάζουν με το δικό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα