Ο νέος Μεταναστευτικός Κώδικας

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος Μεταναστευτικός Κώδικας. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ρύθμιση που επιτρέπει στους μετανάστες που βρίσκονται περισσότερο από 12 χρόνια στην Ελλάδα να φύγουν νόμιμα σε άλλες χώρες της ΕΕ, το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος καθώς και τη χορήγηση άδειας παραμονής μέχρι και 10 ετών για τα παιδιά των αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και ενηλικιώθηκαν

στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, «ο νέος κώδικας γιατη μετανάστευση απλοποιεί τις διαδικασίες, μειώνει τη γραφειοκρατία καιαποκαθιστά αδικίες».

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, έκανε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή οι νόμιμοι μετανάστες που έχουν άδεια σε ισχύ ανέρχονται σε 473.124, εκ των οποίων οι 232.000 είναι σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Για κοινωνικό αποκλεισμό καταγγέλλουν την κυβέρνηση μεταναστευτικές οργανώσεις, λόγω της κατάργησης του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τους νόμιμα διαμένοντες στη χώρα.

Εκπρόσωποι των μεταναστευτικών οργανώσεων σχεδιάζουν να έχουν επαφές με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να θέσουν το ζήτημα.



Keywords
Τυχαία Θέματα