Καταργείται η Ομάδα Δέλτα

Την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ, της πυροσβεστικής και της ΕΥΠ προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Όπως ανακοίνωσε ο κ Τόσκας, καταργείται άμεσα η ομάδα ΔΕΛΤΑ και το προσωπικό αυτό θα διατεθεί στην αστυνόμευση , σε διμοιρίες των ΥΜΕΤ και στις ομάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.
Επίσης ο Υπουργός προστασίας
του πολίτη τόνισε ότι αναμένεται να καταργηθούν ή να αναδιοργανωθούν προνομιακές ολυμπιακές υπηρεσίες όπως π.χ οι πυροτεχνουργοί που στην Ελλάδα είναι 70, ενώ το Λονδίνο έχει μόλις 15.

Σύμφωνα με τον κ Τόσκας αναμένεται να επανεξεταστεί το μέτρο της φύλαξης σε πολιτικά πρόσωπα και να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος τους, προκειμένου να φυλάσσουν μόνο στόχους .

Σχετικά με το μεταναστευτικό ο Υπουργός ανέφερε ότι θα ενισχυθούν οι δομές της ΕΛ.ΑΣ σε κρίσιμα ακριτικά σημεία , ενώ σε ερώτηση για το αν έχουν περάσει τζιχαντιστές στην Ελλάδα ο κ Τόσκας ανέφερε: “παρακολουθούμε κάποιες καταστάσεις και πρόσωπα . Υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα κράτη, αλλά δεν πρόκειται να επεκταθώ”.
Keywords
Τυχαία Θέματα