Καταγγελίες κατά Στεφανάκη

Για σύναψη δύο συμβάσεων με διαφορετική ημερομηνία, παράνομες διoικητικές πράξεις και παρατυπίες στον ιδρυτικό νόμο κατήγγειλε τον Πρώην Πρόεδρο του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου Γιώργο Στεφανάκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης σε παρέμβαση του στην εκπομπή «Αθήνα Μ' ακούς» και τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη.

Μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ανέφερε:

«Υπάρχει μια ανακλητική απόφαση

η οποία έχει νομικά επιχειρήματα. Αυτά τα οποία λέτε ότι είναι άκυρη και δεν υπάρχει να τα πείτε στο συμβούλιο της Επικρατείας, πολύ περισσότερο όταν τα συμβούλια έχουν προβεί σε παράνομες διοικητικές πράξεις και έχουν παραβεί τον ιδρυτικό νόμο του Εθνικού. Οι Επιστολές που έχετε υποβάλλει προς το υπουργείο Πολιτισμού κατά τη μακρότατη διάρκεια εξέτασης και έχουν την υπογραφή σας λένε άλλα πράγματα από αυτά που λέτε εσείς. Οι συμβάσεις ακόμη οι οποίες είναι παράτυπες και κατά παραβίαση του ιδρυτικού νόμου επίσης έχουν τη δική σας υπογραφή. Είτε θα έχετε την ευθύνη των υπογραφών σας είτε θα περιφέρεστε και θα λέτε διάφορες "καλοδιατυπωμένες" κουβέντες οι οποίες όμως αφίστανται των πράξεων των οποίων έχετε υπογράψει.

Είσαστε άριστος νομικός και ξέρετε τι προβλέπει ο νόμος σχετικά με τη Διάυγεια. Η διοίκηση του Εθνικού δεν αναρτούσε, υπήρχαν δημόσιες καταγγελίες επι μήνες. Πως διασφαλίσατε την διαφάνεια στη διακίνηση δημοσίου χρήματος. Η μη τήρηση της Διαυγειας είναι διοικητική παράβαση η οποία θέτει εν αμφιβόλου ακόμη και τις πράξεις αν μπορούν να είναι εκτελεστές. Οι διοικητικές παρεμβάσεις είναι και πολιτικές παρεμβάσεις. Δεκαεφτά μέρες, κάνατε να απαντήσετε, κάνατε να στείλετε τις συμβάσεις. Δεν στείλατε ποτέ κανένα στοιχείο.

Η απομάκρυνση μιας διοικήσεως από εποπτευόμενο οργανισμό που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα από τη στιγμή που έχει διαπιστωθεί ότι έχει κάνει παράνομες πράξεις, αν δεν το κάνει ο Υπουργός, τότε είναι και εκείνος συνεργός. Έτσι λέει ο ιδρυτικός νόμος του Εθνικού Θεάτρου.

Οι συμβάσεις δεν ήταν πρωτοκολλημένες και δεν είχαν αναρτηθεί στη Διαυγεια. Παίζουμε τον παπά με το δημόσιο χρήμα; Εγω τι έπρεπε να κάνω σαν υπουργός. Να παρακολουθώ το πινγκ - πονγκ των χρημάτων μεταξύ μελών του ΔΣ. Το θεωρείται ηθικό και νόμιμο;».

Keywords
Τυχαία Θέματα