Καταγγελία για ληστεία

Θύμα ληστείας κατήγγειλε ότι έπεσε 56χρονος, από τον οποίο επτά άγνωστοι απέσπασαν εκατό χρυσές λίρες και κοσμήματα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το υπό διερεύνηση περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν αρχικά τέσσερα άτομα έστησαν καρτέρι στο φερόμενο ως θύμα έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει και του επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο.

Ακολούθως -πάντα κατά τον 56χρονο καταγγέλλοντα- οι δράστες τον υποχρέωσαν να ανέβει
στο διαμέρισμά του, όπου με τη βοήθεια τριών ακόμη συνεργών τους τον χτύπησαν, αρπάζοντας τις χρυσές λίρες και τα κοσμήματα.

Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Στο μεταξύ, την εξιχνίαση ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Νάουσας, με “λεία” 20.000 ευρώ, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένας 26χρονος Αλβανός κι ένας 31 ετών Έλληνας, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμη, άγνωστος -μέχρι στιγμής- συνεργός τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, οι ένοπλοι δράστες, φορώντας κουκούλες, πυροβόλησαν, κατά την άφιξή τους στον Συνεταιρισμό, μία φορά με πολεμικό τυφέκιο στον αέρα για εκφοβισμό, αρπάζοντας στη συνέχεια από το λογιστήριο του Συνεταιρισμού τα χρήματα, πριν διαφύγουν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Βέροιας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του τμήματος Ασφαλείας Νάουσας για την ταυτοποίηση των στοιχείων και του τρίτου δράστη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα