Καταδικάζουν την επίθεση κατά του Γ. Καμίνη

Στον εισαγγελέα αναμένεται να διαβιβαστούν την Παρασκευή οι δύο δικογραφίες σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά κατά του δημάρχου Αθηναίων και επίσης για επίδειξη όπλου και εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής για αδικήματα όπως παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη
κατάληψη δημόσιου χώρου. Έντονες είναι οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου μετά την πρωτοφανή απόπειρα επίθεσης με αποτέλεσμα να δεχθεί το χτύπημα ένα κοριτσάκι, στο κτίριο του Κόμβου Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων μετά από τη ματαίωση της διανομής τροφίμων μόνο για Έλληνες στο Σύνταγμα. Την άρση της ασυλίας του Γιώργου Γερμενή για την απόπειρα ξυλοδαρμού του ζήτησε, μέσω του Αθήνα 9.84, ο Γιώργος Καμίνης.

Η κυβέρνηση, δια του Σίμου Κεδικογλου, καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων.

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι θεμέλιο της δημοκρατίας και προϋπόθεση της ελευθερίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισκεπτόμενος το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

«Η ευνομία επιβάλλεται και θα επιβάλλεται παντού και στην πλατεία Συντάγματος και οπουδήποτε χρειαστεί», υπογράμμισε ο υπουργός Νίκος Δένδιας.

Τα επεισόδια στο Σύνταγμα καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ καλώντας τις αρχές να εφαρμόσουν το νόμο για την επίθεση κατά του δημάρχου.

«Κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας», δήλωσε η ΔΗΜΑΡ.

Για «εγκληματική οργάνωση» που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στημένο παιχνίδι του συστήματος, για να προβληθεί η Χρυσή Αυγή», δηλώνουν, μεταξύ άλλων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Ο λαός πρέπει να απορρίψει το ναζισμό και να απομονώσει την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής», αναφέρει το ΚΚΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα