Καταδίκασε τις αντιισλαμικές διαδηλώσεις

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ καταδίκασε σήμερα τις αντιισλαμικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ και εβδομάδες στη χώρα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέση στη Γερμανία «για υποκίνηση σε μίσος και συκοφαντίες».

Το δικαίωμα στις διαδηλώσεις υπάρχει στη Γερμανία, όμως αντίθετα δεν υπάρχει θέση για «υποκίνηση σε μίσος
και συκοφαντίες» προς τους αλλοδαπούς, υπογράμμισε η Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο μετά τη συνάντησή της με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Αυτό ισχύει κυρίως για τις διαδηλώσεις που έχουν στόχο αλλοδαπούς, συνέχισε η καγκελάριος που είχε καταδικάσει τις κινητοποιήσεις αυτές και την Παρασκευή.

Σήμερα το βράδυ η οργάνωση με την ονομασία PEGIDA, που σημαίνει «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης», διοργανώνει νέα διαδήλωση στη Δρέσδη με αίτημα να γίνουν πιο αυστηροί οι όροι παροχής ασύλου.

Την προηγούμενη Δευτέρα 10.000 άνθρωποι, υποστηρικτές της ακροδεξιάς και απλοί πολίτες, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης αυτής της ανατολικής Γερμανίας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του ακραίου Ισλάμ και της μεγάλης εισροής αιτούντων άσυλο στη Γερμανία.

Στη Γερμανία εκτιμάται ότι ζουν 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι σε σύνολο πληθυσμού σχεδόν 81 εκατομμυρίων.

Όλοι όσοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει η PEGIDA «πρέπει να προσέξουν να μην τους εκμεταλλευτούν», προειδοποίησε η Μέρκελ.

Ο Χάικο Μάας, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης, καταδίκασε επίσης τις κινητοποιήσεις αυτές: «είναι ντροπή για τη Γερμανία το γεγονός ότι οι διαδηλώσεις (κατά του Ισλάμ) γίνονται εις βάρος των μεταναστών που έχουν μόλις χάσει τα πάντα και μας ζητούν βοήθεια», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ).

«Χρειαζόμαστε έναν μεγάλο συνασπισμό του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών και όλων των πολιτικών κομμάτων» για την αντιμετώπιση του λαϊκιστικού αυτού κινήματος, πρόσθεσε ο Μάας.

«Κανείς στη Γερμανία δεν πρέπει να φοβάται τον αποκαλούμενο εξισλαμισμό», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός, διευκρινίζοντας ότι «η πλειονότητα των Σύρων μεταναστών» που φτάνουν στη χώρα «δεν είναι μουσουλμάνοι, αλλά χριστιανοί».

«Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα: οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας, όποια κι αν είναι η θρησκεία τους ή το χρώμα του δέρματός τους», επεσήμανε ο Μάας.

Βασικός προορισμός των μεταναστών στην Ευρώπη, η Γερμανία υποδέχθηκε φέτος αριθμό ρεκόρ αιτούντων άσυλο, περίπου 200.000, το υψηλότερο ποσοστό εδώ και 20 χρόνια και 60% περισσότερους από το 2013.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit (Ντι Τσάιτ), σχεδόν ένας στους δύο Γερμανούς (49%) είναι θετικά διακείμενος προς τις διαδηλώσεις της PEGIDA, ενώ το 30% τις υποστηρίζει «πλήρως».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα