Κατ' αρχήν συμφωνία με την τρόικα

Σε μια πρώτη συμφωνία κατέληξε η τρόικα με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο. Ειδικότερα, η τρόικα δέχθηκε να προσμετρηθούν οι 2.700 απολύσεις της ΕΡΤ, των επίορκων και των εργαζομένων

με πλαστά πτυχία. Δεν εξέφρασε αντίρρηση στο θέμα της παράτασης τουλάχιστον δύο μηνών για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, που ζήτησε το υπουργείο, προκειμένου να προχωρήσει το όλο σχέδιο στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον τομέα της υγείας, χωρίς να ληφθούν οριζόντια μέτρα.

Επίσης η τρόικα δέχθηκε να προσμετρηθούν οι όποιες απολύσεις γίνουν στις αμυντικές βιομηχανίες, στο σύνολο των 15.000 που απαιτούνται ωςτο τέλος του 2014, ενώ για το θέμα των συμβασιούχων που θα αποχωρήσουν με δικαστικές αποφάσεις είπαν θα ξανασυζητηθεί, αφού θα έχουν συγκεκριμένα στοιχεία στη διάθεσή τους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, συμφωνήθηκε ότι θα κλείσουν κάποια μικρού μεγέθους, τα οποία δεν προσφέρουν στη λειτουργία του κράτους.

Η τρόικα τώρα βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών, όπου έχει νέα συνάντηση με οτν Γιάννη Στουρνάρα, πιέζοντας την ελληνική πλευρά για μέτρα βέβαιης απόδοσης, κι ενώ αύριο κατατίθεται χωρίς τη σφραγίδα μιας τελικής συμφωνίας ο προϋπολογισμός του 2014.

Κύριο αντικείμενο της συνάντησης είναι οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και γι' αυτό παρόντες είναι οι υπουργοί Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, καθώς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα