Κ.Άστον για Μαυροβούνιο

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον χαιρέτισε την εποικοδομητική συμβολή του Μαυροβουνίου στη βελτίωση και ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των κρατών των δυτικών Βαλκανίων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Ίγκορ Λούκσιτς συμμετείχε στις Βρυξέλλες στο καθιερωμένο γεύμα εργασίας του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τους ΥΠΕΞ των υποψήφιων προς ένταξη στην ΕΕ χωρών

που οργανώνει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Η κ. Άστον εξήρε τη συμμετοχή και συμβολή του Μαυροβουνίου στην κοινή εξωτερική πολιτική και ασφάλεια της ΕΕ και την εποικοδομητική συνεισφορά της χώρας στη βελτίωση και ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των κρατών των δυτικών Βαλκανίων.

Ο κ. Λούκσιτς τόνισε ότι η διατήρηση της καλής δυναμικής στη διαδικασία ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ένωση και η γρήγορη συνολική ανάπτυξή τους απαιτούν τα κράτη της περιοχής να ενθαρρύνουν ισχυρότερη αμοιβαία συνεργασία.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου είπε ακόμη ότι η είναι αναγκαίο να βελτιωθούν οι υπάρχοντες μηχανισμοί περιφερειακής συνεργασίας και πρόσθεσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για περιφερειακούς μηχανισμούς που έχουν στόχο τη γρήγορη ένταξη στην ΕΕ και τη δυναμική οικονομική ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα