"Καραμπόλες" στους πάγκους του βόλεϊ

Του Στέφανου Λεμονίδη

Καραμπόλες αναμένονται στους πάγκους των ομάδων της Α1 ανδρών βόλει, χωρίς νέες αφίξεις, αφού δύσκολα θα πεισθεί ξένος προπονητής να έρθει στη...φτωχή Ελλάδα, που παλιά έφερνε τα κορυφαία ονόματα, όπως ο Τζιαν Πάολο Μοντάλι, ο Ρομπέρτο Σερνιότι, ο Ντανιέλε Ρίτσι, ο Λιούμπο Τράβιτσα, ο Φλάβιο Γκουλινέλι, ο Άντερς Κρίστιανσον και άλλοι αστέρες .

Ο πρωταθλητής Ηρακλής αποχαιρέτισε το Σωτήρη Δρίκο, που δεν μπορεί να  μείνει 

για δεύτερο χρόνο μακριά από την Αθήνα, αφού δουλεύει στο Υπουργείο Παιδείας και  για αντικαταστάτης του προορίζεται ο Αντρέι Κράβαρικ, που θα ... κρεμάσει τα παπούτσια.

Ο Φοίνικας Σύρου, παρά τη δεύτερη θέση που πήρε και δεν διεκδίκησε το πρωτάθλημα, λόγω της αποχής από τον πέμπτο τελικό, δεν κράτησε στον πάγκο του τον Νίκο Νεόφυτο. Για τη θέση του προορίζεται ο πρώην του Ολυμπιακού Γιάννης Καλμαζίδης και ο πρώην του Παμβοχαικού  Νίκος Ζαλμάς.

Ο Παμβοχαικός περίμενε τον Ζαλμά, αυτός είχε ανοιχτή γραμμή με τον Ολυμπιακό, αλλά έμεινα στου δρόμου τα μισά, αφού προέβαλε οικονομικές απαιτήσεις. Στο Βραχάτι έκαναν κουβέντα με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο που παρέμεινε για μια ακόμη χρονιά στη Λαμία, ενώ ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Δημήτρη Καζάζη. Ο τελευταίος πήγε για μερικούς μήνες στον Παναθηναϊκό , τον κράτησε στην κατηγορία, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος να μιλήσει για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Έτσι επιστρέφει στο λιμάνι, όπου  ήταν παίκτης για οκτώ συναπτά χρόνια.

Από εκεί και πέρα οι "¨μικροί" ψάχνουν για κάτι φτηνό, ενώ το μέλλον του επαγγελματικού βόλεϊ είναι ζοφερό, καθώς έχει σταματήσει η κρατική επιχορήγηση και για ένα ακόμη χρόνο θα ζήσει υποφερτά με την επιχορήγηση του ΟΠΑΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα