Καναδάς: Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Με ένα τριήμερο λαμπρών εκδηλώσεων θα γιορταστεί και φέτος η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 21 Μαρτίου και θα κορυφωθούν την Κυριακή 23 Μαρτίου με τη μεγάλη παρέλαση των Ελληνικών σχολείων και των εθνικοτοπικών συλλόγων, της οποίας επίσημος τελετάρχης θα είναι ο νέος δήμαρχος του Μόντρεαλ, Ντενί Κοντέρ.

Την Παρασκευή, 21 Μαρτίου, θα παρατεθεί επίσημο δείπνο στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο, όπου θα τιμηθεί ο
«Έλληνας και Φιλέλληνας της Χρονιάς», ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο κενοτάφιο του Λαβάλ.

Την Κυριακή, θα γίνει η επίσημη δοξολογία της Εθνικής Επετείου στον ναό του Ευαγγελισμού του Πάρκ Εξτένσιον και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση, όπου αναμένεται πλήθος κόσμου. Το απόγευμα της Κυριακής, ο γενικός πρόξενος του Μόντρεαλ, Θάνος Καφόπουλος, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΚΜΜ Νίκο Παγώνη θα παραθέσουν δεξίωση προς τιμήν της Ελληνικής παροικίας που γιορτάζει την εθνική της επέτειο.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Τρίτη, 25η Μαρτίου, με μια εκδήλωση προς τιμήν των ημερήσιων ελληνικών σχολείων «Σωκράτης-Δημοσθένης». Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος θα απονείμει βραβεία για τον διαγωνισμό έκθεσης στην ελληνική γλώσσα πάνω με θέμα την «Ιθάκη» του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα