Καναδάς: Δημοσιεύματα για το δημοψήφισμα

Πρώτη είδηση στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του Καναδά αποτελεί η αναγγελία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα σε σχέση με τις αποφάσεις της ΕΕ γιά το χρέος.

Όπως αναφέρει το μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο CTV, η χρηματιστηριακή αγορά της Ελλάδας

έκανε βουτιά με το αμφιλεγόμενο σχέδιο Παπανδρέου γιά διεξαγωγή δημοψηφίσματος μετά την τελευταία σύσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών γιά την οικονομική διάσωση της Ελλάδας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου έσπειρε πανικό στην αγορά, εγείροντας φόβους ότι οι έλληνες ψηφοφόροι θα καταψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται στην ανταπόκριση, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης "ζητούν την κεφαλή του Παπανδρέου".

Ο Ζάκ Καγιού , αναλυτής της Royal Bank of Scotland, δήλωσε ότι η κίνηση Παπανδρέου θα κάνει τη διεθνή κοινότητα λιγότερο πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια προς την Ευρώπη, κατά τη σύνοδο κορυφής του G - 20 στη Γαλλία. "Η προστιθέμενη αβεβαιότητα που ενσπείρει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, πιθανόν να μπλοκάρει κάθε νέα πιθανή οικονομική υποστήριξη από χώρες, έξωθεν της ΕΕ", δήλωσε ο κ.Καγιού. "Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα και το υπόλοιπο της Νομισματικής Ένωσης", είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα