Κάμψη των εξαγωγών σκοτσέζικου ουίσκι !!

Οι εξαγωγές σκοτσέζικου ουίσκι σημείωσαν παγκοσμίως κάμψη στο τέλος του πρώτου εξαμήνου σε σύγκριση με πέρυσι, υποχωρώντας αισθητά τόσο στη Γαλλία όσο και στη γειτονική Ισπανία, είπαν σήμερα στο Λονδίνο επαγγελματίες της αγοράς του οινοπνευματώδους αυτού ποτού, μιλώντας στο Ρόιτερς.

Η ένωση παραγωγών σκοτσέζικου ουίσκι δηλώνει ότι διατηρεί σταθερές τις συνολικές εξαγωγές της στο 1,8 δισεκατομμύριο στερλίνες σε αξία, ή 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα, αναφέρει "αύξηση της ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες

το πρώτο φετινό εξάμηνο συγκριτικά με το περυσινό-κατά 13%".

Στα ίδια χρονικά διαστήματα, όμως, υποχωρεί η ζήτηση του ίδιου προϊόντος σε ποσοστό 14% στη γαλλική αγορά, όμως σε ακόμα μεγαλύτερο, 24%, στην ισπανική.

Μάλιστα η ίδια Ένωση σημειώνει την ιδιαίτερη αυξημένη γαλλική ζήτηση του προϊόντος στα τέλη του '11, εδραιωμένη πάνω στη βεβαιότητα των εισαγωγέων του ότι το σκοτσέζικο ουίσκι θα φορολογείτο περισσότερο στη Γαλλία αρχομένου του '12.

Τέλος, ο γιγαντιαίος βρετανικός όμιλος διανομής Diageo "θα επιδοτήσει τα πέντε προσεχή έτη την παραγωγή σκοτσέζικου ουίσκι με το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου στερλινών", όπως προκύπτει από ένα σημερινό ανακοινωθέν του.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα