Καμία ευθύνη για την αποφυλάκιση

Του Παναγιώτη Στάθη

Ψήγματα αμέλειας, αλλά καμία ουσιαστικά ευθύνη για την αποφυλάκιση του 20χρονου κατηγορούμενου για το μακελειό στην περιοχή του Ρέντη, ύστερα από την αθωωτική απόφαση για τη ληστεία και ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα για το διπλό φονικό με θύματα δύο νεαρούς ειδικούς φρουρούς, δεν εντοπίζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες των αρμοδίων αρχών.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς το πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας των φυλακών και παραδόθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

δεν εντοπίζει καμία ευθύνη πειθαρχική ή ποινική της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού η οποία με απόφαση του υπουργείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Διαπιστώνει μόνο αμέλεια των σωφρονιστικών υπαλλήλων, από την προσοχή των οποίων εκ παραδρομής διέλαθε ότι το ένταλμα σύλληψης του κατηγορουμένου είχε εκδοθεί όχι μόνο για το αδίκημα της ληστείας, για το οποίο αθωώθηκε, αλλά και για την πράξη της ανθρωποκτονίας.

Εξάλλου σε άτυπη, ανάλογη έρευνα που έγινε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, δεν διαπιστώθηκε ευθύνη ούτε για δικαστικό υπάλληλο, ή εισαγγελικό λειτουργό για τις συνθήκες της αποφυλάκισης.

Το ερώτημα βέβαια που παραμένει είναι γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ ο προσδιορισμός της κύριας δίκης για τη διπλή δολοφονία, αλλά κυρίως πώς είναι δυνατόν να διενεργούνται δύο έρευνες και να μην έχει ενημερωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα, για το μείζον θέμα που είχε ανακύψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα