Καμία ανοχή στα ΙΕΚ που δε ρύθμισαν τις οφειλές τους

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω σε ότι αφορά τα ΙΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, επαναλαμβάνοντας την απόφαση του να προχωρήσει στην διακοπή λειτουργίας τους όσων δεν έχουν συμμορφωθεί με την ασφαλιστική νομοθεσία.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος οι συνολικές οφειλές των ιδιωτικών
ΙΕΚ προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στα 140 εκ ευρώ ενώ προανήγγειλε την διακοπή ακόμα και της τηλεοπτικής τους διαφήμισης όσων δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους μέχρι τις 15 Οκτωβρίου που ήταν και η καταληκτική προθεσμία.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Ερευνητικά Κέντρα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι έχει στείλει στον εισαγγελέα υπόθεση που αφορούσε ΙΕΚ το οποίο προσπάθησε να παραπλανήσει, καταθέτοντας δύο φορές πλαστό έγγραφο του ΙΚΑ με βεβαίωση ρύθμισης των οφειλών του.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κοινή γραμμή πλεύσης όλων των κομμάτων ώστε να μην υπάρξει, όπως είπε, καμία ανοχή πλέον στους παρανομούντες στο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

«Σκοπός μας είναι να καθαρίσουμε την μεταλυκειακή εκπαίδευση, είναι χρέος μας να δώσουμε ένα τέλος, θέλουμε συνεννόηση και όχι αντιπαράθεση», επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα