Καλύτερος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών

Επείγει η χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ενίσχυση σχημάτων στήριξης της απασχόλησης σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελ Μέρκελ στο Παρίσι, η οποία έχει ως στόχο τη διαμόρφωση κοινών θέσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου. «Συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνονται πιο τακτικά σύνοδοι της ευρωζώνης, με ένα πρόδερο του Eurogroup που θα έχει ενισχυμένες εξουσίες, ο οποίος θα μπορούσε να

έχει εντολή για την προώθηση δράσεων στην αγορά εργασίας και στην έρευνα» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Από την πλευρά της η Μέρκελ ανέφερε ότι η Ευρώπη χρειάζεται καλύτερο συντονισμό των οικονομικών πολιτικών, τονίζοντας ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν είναι αρκετό, και πρόσθεσε με νόημα ότι η διετής παράταση πυο δόθηκε στη Γαλλία προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% συνοδεύεται από την υποχρεώση δομικών μεταρρυθμίσεων.

Παράληλλα η καγκελάριος αμφισβήτησε το κατά πόσον η αύξηση των μισθών στη Γερμανία, που προτείνει η Κομισιόν, θα βοηθούσε την υπόλοιπη Ευρώπη.

Νωρίτερα, στελέχη του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ καταφέρθηκαν με σκληρές εκφράσεις εναντίον των χθεσινών, ανάρμοστων όπως τις χαρακτήρισαν, δηλώσεων του Φρανσουά Ολλάντ ότι η Κομισιόν δεν θα υπαγορεύσει στη Γαλλία τί να κάνει.

Παράλληλα, στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, εμφανίζουν την ανεργία να έχει αυξηθεί για 24ο κατά σειρά μήνα στην Γαλλία, φθάνοντας στο ποσοστό ρεκόρ του 12,5%, χωρίς να συνυπολογίζεται η μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα