«Καλή η συμφωνία των ιδιωτών»

Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι οι ιδιώτες πιστωτές είναι οι «χαμένοι» σε σχέση με τους ομολογιούχους του επίσημου τομέα, επισημαίνει στους Financial Times, ο Νουριέλ Ρουμπινί.
Συγκεκριμένα, σε άρθρο του, που αναδημοσιεύει το CNBC υποστηρίζει ότι, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο PSI, είναι μια «πραγματικά καλή

συμφωνία».

«Η συμφωνία του ιδιωτικού τομέα, είναι μια αρκετά καλή συμφωνία, καθώς οι περισσότερες απώλειες μεταφέρονται στους επίσημους πιστωτές», σημείωσε ο Ρουμπινί. Επιπλέον πρόσθεσε ότι, ο επίσημος κλάδος, ξεκίνησε την αναδιάρθρωση του χρέους πολύ πριν τους ιδιώτες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μέχρι το 2014 τα 2/3 του ελληνικού χρέους θα είναι στα χέρια των επίσημων πιστωτών, που θα καταλήξουν με μεγαλύτερες απώλειες από αυτές των ιδιωτών.

«Πρέπει να σταματήσουν να διαμαρτύρονται, θα έχουν απώλειες, αλλά θα είναι περιορισμένες. Μάλιστα τα νέα ομόλογα θα αξίζουν περισσότερο από τα παλιά», πρόσθεσε.

Ωστόσο ο Ρουμπινί, εκτίμησε ότι, η συμφωνία που αναμένεται να μειώσει το ελληνικό χρέος της Ελλάδας κατά 100 δισ. ευρώ, δεν θα βοηθήσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, αυτό της μείωσης του χρέους προς το ΑΕΠ.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα