Καλάθης: Η ζωή συνεχίζεται

Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στη νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο τέλος, όμως, οι Ρώσοι πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας και θα διεκδικήσουν τον τίτλο κόντρα στον Ολυμπιακό, περιορίζοντας τον κάτοχο του τροπαίου στον μικρό τελικό.

Ο Νικ Καλάθης, μιλώντας στο www.athina984.gr και τον Γιώργο Κυριακίδη,
αναφέρθηκε στον αγώνα του "τριφυλλιού" με τους Ρώσους, στα κίνητρα που υπάρχουν ενόψει συνέχειας, στη χρησιμότητα των μικρών τελικών των Φάιναλ Φορ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης θα ανακάμψουν γρήγορα.
Πώς σκοπεύετε να προετοιμαστείτε ψυχολογικά για έναν αγώνα χωρίς σημασία;

"Δεν συμφωνώ. Είναι σημαντικό παιχνίδι για μας. Η Μπαρτσελόνα είναι μια καλή ομάδα και εμείς στοχεύουμε στην τρίτη θέση. Για εμάς, είναι ένα κατόρθωμα που βρισκόμαστε στο Φάιναλ Φορ. Μακάρι να μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Όμως, είμαστε έτοιμοι να παίξουμε".

Υπάρχει ακόμα απαγοήτευση από την ήττα από την ΤΣΣΚΑ;

"Η ήττα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να αλλάξουμε πράγματα. Το μοναδικό που μπορεί να γίνει είναι να μελετήσουμε τα λάθη μας και να μάθουμε από αυτά. Ελπίζω αύριο να κερδίσουμε και από εκεί και πέρα να στραφούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Έχοντας κάνει πλέον την ανάλυση του αγώνα, τι πήγε στραβά στο ματς;

"Νομίζω ότι το σχέδιό μας ήταν πολύ καλό. Το ποσοστό μας στα τρίποντα ήταν όμως χαμηλό, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως, ενώ κάναμε κάποια λάθη προς το τέλος. Πέραν αυτών, νομίζω ότι παίξαμε καλά και εάν έμπαιναν ένα-δύο σουτ θα κερδίζαμε. Δεν βλέπεις, για παράδειγμα, κάθε μέρα τον Διαμαντίδη να σουτάρει 1/9 τρίποντα. Παρόλ'αυτά, χάσαμε μόλις με δύο πόντους διαφορά. Υπήρχαν κάποιες σημαντικές φάσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε ολοκληρώσει στο τέλος, όπως μερικά λέι-απ και σουτ".

Νιώθετε ότι χάσατε μια μεγάλη ευκαιρία, δεδομένου ότι αναγκάσατε την ΤΣΣΚΑ να μην παίξει καλά;

"Αγωνιστήκαμε πολύ καλά στην άμυνα και, γενικά, θεωρώ ότι ήταν μια ευκαιρία που θα μπορούσαμε να είχαμε εκμεταλλευτεί. Δεν τα καταφέραμε, όμως. Η αίσθηση δεν είναι καθόλου καλή, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε".

Μπορείτε να βρείτε κίνητρο για έναν αγώνα όπως ο αυριανός;

"Η Μπαρτσελόνα είναι μια πολύ καλή ομάδα. Στον αγώνα αυτό, εξάλλου, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια στοιχεία ενόψει των τελικών του πρωταθλήματος".
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είπε πως αυτά τα ματς είναι περιττά και πως θα πρέπει να καταργηθούν. Συμφωνείς;
"Ίσως... Όμως, πρόκειται για μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Στα Φάιναλ Φορ υπάρχουν τέσσερις σπουδαίες ομάδες. Οπότε, ένας ακόμα αγώνας δεν βλάπτει".
Ο Ολυμπιακός φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενόψει και των τελικών. Θα τα καταφέρετε, έχοντας και το μειονέκτημα της έδρας;
"Ελπίζω να αντεπεξέλθουμε, όπως συνήθως. Η αλήθεια είναι ότι θα είναι δύσκολα για μας. Πέρσι, κερδίσαμε στην έδρα τους και πιστεύω πως μπορούμε να το
Keywords
Τυχαία Θέματα