Κακοποιούνται οι έλληνες γιατροί

Οκτώ στους δέκα γιατρούς του ΕΣΥ υφίστανται βία λεκτική και σωματική από συγγενείς ασθενών σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Γενικής Ιατρικής Δυτικής Ελλάδας , η οποία μάλιστα έλαβε το πρώτο βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής.
Ειδικότερα το 22% των γιατρών δήλωσε ότι έχει υποστεί σωματική βία, από σπρώξιμο μέχρι γρονθοκόπημα ενώ ένας στους πέντε εργαζόμενους, ιδίως γυναίκες, αναφέρει και βία με χαρακτηριστικά σεξουαλικής παρενόχλησης.
Ο χώρος που πέφτει το άγριο ξύλο είναι τα Τμήματα Επειγόντων
Περιστατικών καθώς εκεί τα πνεύματα είναι οξυμένα
Όσον αφορά στο τι προκαλεί τα περιστατικά βίας, οι εργαζόμενοι του υγειονομικού χώρου εντόπισαν τις αιτίες κυρίως στο μεγάλο χρόνο αναμονής στα Επείγοντα (83%), στο αυξημένο στρες συνοδών και ασθενών (69%) και στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού (62%).
Ο υπεύθυνος εξωτερικών ιατρείων του Λαϊκού Νοσοκομείου Γιώργος Μαρίνος μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου επεσήμανε ότι κυριότερες αιτίες πρόκλησης τέτοιων φαινομένων είναι η έλλειψη προσωπικού η κακή οργάνωση των τμημάτων των Επειγόντων Περιστατικών και η έλλειψη Πρωτοβάθμιας φροντίδας στην χώρα μας
Keywords
Τυχαία Θέματα