Κάιρο: Απαγωγή Γερμανού συγγραφέα

Ένας γερμανός συγγραφέας, ο οποίος είχε δεχθεί απειλές επειδή άσκησε κριτική εναντίον των Ισλαμιστών στην Αίγυπτο, έπεσε θύμα απαγωγής στο Κάιρο, ανέφερε μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας σήμερα.

Η πηγή αυτή δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο ΧάμεντΆμπντελ-Σάμαντ απήχθη από εξτρεμιστές ισλαμιστές, ωστόσο οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο αιγυπτιακής καταγωγής, 41χρονος συγγραφέας έχει δημοσιεύσει διάφορα επικριτικά για τους Ισλαμιστές βιβλία κι έγινε ευρέως

γνωστός όταν το βιβλίο του, «Ο αποχαιρετισμός μου από τον Παράδεισο», κυκλοφόρησε το 2009.

Ο αδελφός του συγγραφέα δήλωσε στην ιστοσελίδα Youm 7 ότι ο Άμπντελ Σάμαντ αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής, όταν και πληροφόρησε τους σωματοφύλακές του ότι ένα μαύρο αυτοκίνητο τον ακολουθεί.

Οεκδότης του Άμπντελ Σάμαντ στο Κάιρο είπε ότι συγγραφέας ετοιμαζόταν ναδημοσιεύσει το νέο του βιβλίο με θέμα τον θρησκευτικό φασισμό.

«Ελπίζωνα επιστρέψει για να συνεχίσει το ρόλο του ως ελεύθερος συγγραφέας, πουυπερασπίζεται τις ιδέες και αξίες του» δήλωσε ο Μοχάμεντ Χάσεμ, επικεφαλής του εκδοτικού οίκου Merit.

«Είναιαδιανόητο το ότι συνεχίζουμε να ζούμε υπό την απειλή τρομοκρατών και εξτρεμιστών που πιστεύουν ότι μπορούν να σκοτώνουν συγγραφείς και ανθρώπους του πνεύματος» συνέχισε ο Χάσεμ.

ΟΆμπντελ Σάμαντ δέχθηκε απειλές για την ζωή του τον περασμένο Ιούνιο καιοι πιο ακραιφνείς τον χαρακτήρισαν άπιστο, όταν εκείνος εκφώνησε ομιλίαστο Κάιρο με την οποία άσκησε κριτική στο ριζοσπαστικό Ισλάμ και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου.

Οεκδιωχθείς πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι υπήρξε ανώτερο στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ανατράπηκε από το στρατό στις 3 Ιουλίου, αφού εκατομμύρια πολίτες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτησή του.

Έκτοτε εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες έχουν συλληφθεί στις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον διαδηλωτών υποστηρικτών του Μόρσι. Πολλοί ανώτεροι Ισλαμιστές αντιμετωπίζουν δίκες με την κατηγορία της υποκίνησηςπράξεων βίας εναντίον των αντιπάλων τους κατά την περίοδο της προεδρίαςτου Μόρσι.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα