Και το ΔΝΤ διαψεύδει το δημοσίευμα Spiegel

Διαψεύδει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Αθήνα ζήτησε από τα τεχνικά κλιμάκια του ταμείου να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον λόγω μη επαρκούς προόδου στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές. Το μεσημέρι είχαν διαψεύσει την πληροφορία
του γερμανικού περιοδικού και πηγές του Υπουργείου Οικονομικών. Εν τω μεταξύ, το πακέτο των μέτρων που θα παρουσιάσει τη Μεγάλη Τετάρτη στο EuroWorking Group το υπουργείο Οικονομικών απασχόλησε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν τελειώνουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία, ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας: «Δεν νομίζω, είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση».

Την ίδια ώρα, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Johan Van Overtveldt δηλώνει στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel, ότι είναι «εκτός συζήτησης» να αναβάλει η Ελλάδα την αποπληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση μία ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα είναι κάτι που δεν θα μπορεί πλέον να αποκλειστεί. Ακόμη ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι το Eurogroup δεν θα απελευθερώσει επιπλέον κεφάλαια προς την Ελλάδα έως ότου η Αθήνα εφαρμόσει κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα