Και άλλες υποβαθμίσεις

Στην υποβάθμιση των καταθέσεων και ομολόγων προτεραιότητας χαμηλής εξασφάλισης της Τρ. Κύπρου, Cyprus Popular Bank και Ελληνικής Τράπεζας σε Caa3 από Caa2 προχώρησε η Moody΄s Investors Service.

Όπως επισημαίνει ο οίκος οι παραπάνω αξιολογήσεις τοποθετούνται σε καθεστώς παρακολούθησης για περαιτέρω υποβάθμιση.

Οι σημερινές
ενέργειες του οίκου επί των αξιολογήσεων των καταθέσεων και του μη εξασφαλισμένου χρέους των τραπεζών, αποτυπώνουν τις προσδοκίες του οίκου για σημαντικές ζημιές στους καταθέτες των τραπεζών, το ρίσκο περαιτέρω ελέγχων κεφαλαίων για τη συγκράτηση των εκροών καταθέσεων μόλις ανοίξουν εκ νέου οι τράπεζες, και την αυξημένη αβεβαιότητα αναφορικά με τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης ή εξυγίανσης των τραπεζών.

Η κατάσταση στην Κύπρο εξακολουθεί να είναι πολύ ρευστή και το ρίσκο σημαντικών ζημιών έχει αυξηθεί, όπως και το σενάριο για τραπεζική εκκαθάριση.

Ως εκ τούτου, η αναθεώρηση της Moody's θα αξιολογήσει την επίδραση των μέτρων που θα υιοθετηθούν τελικά για να αντιμετωπιστεί η τραπεζική κρίση. Για το σκοπό αυτό, η αναθεώρηση θα επικεντρωθεί στο μέγεθος των ζημιών που θα επιβληθούν στους καταθέτες και/ή στους μη εξασφαλισμένους ομολογιούχους, στον κίνδυνο της συνέχισης του ελέγχου κεφαλαίων μόλις ανοίξουν οι τράπεζες και στην υλοποίηση των ρίσκων που συνδέονται με οποιαδήποτε από τα συμφωνηθέντα μέτρα και την πιθανή ανάγκη για επιπλέον κεφαλαιακή στήριξη που προκύπτει από την περαιτέρω επιδείνωση της ποιότητας των asset.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα