Ιταλία: Παρέμβαση Μόντι στην γερουσία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι μιλώντας στην γερουσία λίγο πριν την τελική έγκριση της δέσμης έκτακτων οικονομικών μέτρων που προβλέπεται για σήμερα το απόγευμα προέβλεψε ότι η χώρα οδεύει ξανά «σε ανάπτυξη».

«Η Ιταλία θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση, καλώ τους πολίτες να αγοράσουν ομόλογα του δημοσίου που εξασφαλίζουν πολύ σημαντικά κέρδη», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θα υπάρξουν παρεμβάσεις στην αγορά της εργασίας, κάτι που απαιτεί όμως έναν εκτεταμένο και αναλυτικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους».

Σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνοκράτη-πρωθυπουργό,
«η οικονομική ανάπτυξη θα είναι η κύρια κατευθυντήρια γραμμή της δράσης της κυβέρνησης», ενώ απευθυνόμενος έμμεσα στους γερουσιαστές της Λέγκας που τον αποδοκίμασαν δήλωσε με νόημα ότι «οι πολιτικές δυνάμεις τον στηρίζουν περισσότερο απ' ό,τι δηλώνουν δημοσίως».

«Οι φόροι, δυστυχώς, ήταν αναγκαίοι, αλλά η Ιταλία, τώρα, μπορεί να πηγαίνει στην Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά», υπογράμμισε ο Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει οι διάφοροι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, τα μέτρα πρόκειται να υπερψηφισθούν από όλα τα κόμματα, εκτός της Λέγκα και της κεντροαριστερή «Ιταλία των Αξιών», του Αντόνιο Ντι Πιέτρο.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι -το κόμμα του οποίου, ο Λαός της Ελευθερίας, θα δώσει «πράσινο φως» στο πακέτο μέτρων- δήλωσε, τέλος, ότι «αν συνεχίσει να αυξάνεται η φορολογική πίεση, τότε, ο Λαός της Ελευθερίας, μπορεί να αναθεωρήσει την ευνοϊκή στάση του προς την κυβέρνηση».
    
Keywords
Τυχαία Θέματα