Ιταλία: Ο Μπόσι προτιμά πρόωρες εκλογές

Ο Ουμπέρτο Μπόσι, ηγέτης της Λέγκας του Βορρά -ήσσονος εταίρου στον ιταλικό κυβερνητικό συνασπισμό- δήλωσε σήμερα ότι θα προτιμούσε να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές από το να σχηματιστεί κυβέρνηση διορισμένων τεχνοκρατών για την αντιμετώπιση οικονομικής κρίσης.

Ο Μπόσι έκανε την δήλωση αυτή στους δημοσιογράφους έπειτα από μια συνάντησή του με τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος συζητάει με τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης που πλήττει με
όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα την Ιταλία, αυξάνοντας τα επιτόκια των ομολόγων της και ρίχνοντας τις τιμές των μετοχών των ιταλικών τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Μπόσι εκτιμάται ότι θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία ως τα Χριστούγεννα και να προκηρύξουν πρόωρες εκλογές για την άνοιξη.

Ο Ναπολιτάνο είπε σχετικά με τις συναντήσεις του με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων ότι γνωρίζει την βαρύτητα των προβλημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κατεπειγόντως και την ανάγκη για συνεκτικές προσπάθειες τόνωσης της ανάπτυξης και μείωσης του δημοσίου χρέους.

Επισήμανε πάντως πως, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο συνασπισμός του Μπερλουσκόνι πιστεύει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέραν της παραμονής της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία.

Έξι βουλευτές του Μπερλουσκόνι κάλεσαν σήμερα να σχηματιστεί κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, με επιστολή τους στην εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα, κάνοντας λόγο περί ανάγκης η Ιταλία να εισέλθει σε «νέα πολιτική φάση» και να αποκτήσει «νέα κυβέρνηση».
Keywords
Τυχαία Θέματα