Ιταλία: Αντιμέτωπη με μαζικές αυτοκτονίες

Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, τεχνίτες, άνεργοι, θύματα της οικονομικής ύφεσης που προκαλεί κύμα αυτοκτονιών στην Ιταλία, ένα δράμα που σκορπίζει αγωνία στη χώρα και απέναντι στην οποία μια ένωση επιχειρήσεων συγκρότησε ένα δίκτυο ψυχολογικής βοήθειας.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σχεδόν καθημερινά μεταδίδουν την κατάληξη της απεγνωσμένης προσπάθειας ενός επιχειρηματία που έχει καταρρεύσει από τα χρέη, που κλείνει την επιχείρησή του ή απολυμένους μισθωτούς χωρίς ελπίδα τη στιγμή

που ανεργία έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ 9,3% το Φεβρουάριο.

Μία από τις περιπτώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα ήταν η αυτοπυρπόληση στα τέλη Μαρτίου στη Μπολόνια (βόρεια Ιταλία) ενός οικοδόμου εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί δίωξη γιατί δεν είχε πληρώσει την εφορία. Ο οικοδόμος πέθανε ύστερα από εννέα ημέρες επιθανάτιας αγωνίας.

Τα δράματα αυτά προκαλούν έντονη συναισθηματική φόρτιση σε όλη τη χώρα.

Απέναντι σε αυτή την αύξηση των αυτοκτονιών, η οργάνωση Imprese che resistono (Επιχειρήσεις που αντιστέκονται) ανέπτυξε σε αρκετές περιοχές ένα δίκτυο ψυχολογικής υποστήριξης, το TerraFerma, που επιτρέπει σε επιχειρηματίες και μισθωτούς να πουν τα προβλήματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα