Ισραήλ:

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πέτυχε συμφωνία για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του δεξιού κόμματός του Λικούντ.Η συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης ανάμεσα στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και των εταίρων του της κεντροδεξιάς και της εθνικιστικής θρησκευτικής δεξιάς, θα υπογραφεί σήμερα, δήλωσαν ηγέτες του νέου συνασπισμού.

"Η υπογραφή της κυβερνητικής συμφωνίας θα λάβει χώρα πιθανότατα απόψε", ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος

Γες Ατίντ.

"Υπάρχει κυβέρνηση", δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λικούντ, του κόμματος του Νετανιάχου, η οποία τόνισε ότι οι λεπτομέρειες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης θ΄ανακοινωθούν "εν ευθέτω χρόνω".

νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας", χωρίς αμφιβολία τη Δευτέρα, 48 ώρες πριν από την ιστορική επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμ, τόνισε ο 'Ασλεϊ Πέρι εκπρόσωπος του εθνικιστικού κόμματος Ισραέλ-Μπεϊτένου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, το υπουργείο Παιδείας, το κυριότερο σημείο διαφωνίας, θα δοθεί στο κόμμα του Γιαΐρ Λαπίντ, πρώην δημοσιογράφου, αστέρα της τηλεόρασης, ο οποίο θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Το Γες Ατίντ ("Υπάρχει ένα Μέλλον" στα εβραϊκά), ένα μικρό λαϊκό, φιλελεύθερο κόμμα, δρέπει έτσι τους καρπούς της θεαματικής επίδοσής του στις εκλογές της 22ης Ιανουαρίου με 19 βουλευτές σε σύνολο 120.

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα δοθεί στο Λικούντ.

Ο πρωθυπουργός θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών εν αναμονή του τέλους της δίκης για κατάχρηση εξουσίας του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν του Ισραέλ Μπεϊτένου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα