Ισπανικός τελικός

Η ώρα της στέψης του νέου πρωταθλητή Ευρώπης έφτασε. Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στο μεγάλο τελικό που διεξάγεται στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης δύο ομάδες από την ίδια πόλη θα δώσουν μάχη για να σηκώσουν την κούπα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κι αυτό καθιστά τη μεταξύ τους αναμέτρηση ακόμη πιο ενδιαφέερουσα.

Η «βασίλισσα» Ρεάλ θα επιδιώξει να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το 10ο κύπελλο πρωταθλητριών στην ιστορία της και πρώτο μετά από 12 χρόνια, ενώ η Ατλέτικο, που πρόσφατα

στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας θα επιχειρήσει να κλείσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την χρονιά, ανατρέποντας γι΄ άλλη μια φορά τα προγνωστικά.

Μπροστά σε 65.000 κόσμο που θα κατακλύσει το «Ντα Λουζ», Ρεάλ και Ατλέτικο είναι πανέτοιμες για να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και να αποζημιώσουν τα εκκατομύρια των τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο που περιμένουν με μεγάλη αγωνία το παιχνίδι, με το οποίο θα πέσει η αυλαία της σεζόν 2013/2014 σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της «Γηραιάς Ηπείρου».

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον κορυφαίο παίκτη για το 2013, αλλά και στον Γκάρεθ Μπέιλ, την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι δύο παίκτες της Ρεάλ συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα φώτα, με τον Πορτογάλο να ξεπερνάει τον τραυματισμό του και να παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα. Όσον αφορά τους Καρίμ Μπενζεμά και Πέπε, όπως τόνισε και χθες ο Κάρλο Αντσελότι, η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί λίγο πριν την έναρξη του τελικού.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Ατλέτικο. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ντιέγκο Κόστα, αλλά και ο έμπειρος μέσος, Αρντά Τουράν, είναι τραυματίες, ωστόσο, έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα τους περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παίξουν. Οι «ροχιμπλάνκος»,πάντως, έχουν αποδείξει στη διάρκεια της χρονιάς ότι δεν «καταλαβαίνουν» από απουσίες και είναι ικανοί ακόμη και χωρίς τους δύο προαναφερθέντες να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου.

Σημαντική βραδιά και για τον Κάρλο Αντσελότι, τον τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι ο 11ος προπονητής, μετά το τρόπαιο που κατάκτησε το 2002 ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε, που θα καθίσει στον πάγκο των «μερένγκες» και αν τα καταφέρει, το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Ολλανδός, Μπιόρν Κάιπερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα