Ιράκ: Πληροφορίες για επιθέσεις της αλ Κάιντα

Η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξτρεμιστές που δηλώνουν πίστη στην αλ Κάιντα περνούν από το ιρακινό έδαφος σε αυτό της Συρίας για να εξαπολύουν επιθέσεις.

«Έχουμε ακλόνητες πληροφορίες (. . .) ότι μέλη των τρομοκρατικών δικτύων της αλ Κάιντα πήγαν προς την άλλη κατεύθυνση, στη Συρία, για να βοηθήσουν, για να δράσουν ως σύνδεσμοι, για να διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπάρι σε συνέντευξη Τύπου στη Βαγδάτη.

Η κυβέρνηση της Συρίας

υποστηρίζει ότι η εξέγερση που έχει ξεσπάσει πριν από δεκαέξι μήνες εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δεν αποτελεί μια λαϊκή κινητοποίηση αλλά μια συνωμοσία «τρομοκρατών» η οποία χρηματοδοτείται και διευθύνεται από το εξωτερικό, κατηγορώντας γι' αυτό τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Η Δαμασκός λέει επίσης ότι μεγάλο μέρος της βίας στη Συρία φέρει τα χαρακτηριστικά σημάδια της δράσης της αλ Κάιντα και της εξτρεμιστικής σουνιτικής μουσουλμανικής ιδεολογίας της.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν έχει δηλώσει πως πιστεύει ότι η αλ Κάιντα ευθυνόταν για δύο βομβιστικές επιθέσεις καμικάζι με παγιδευμένα οχήματα τον Μάιο, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 55 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα